Széchenyi 2020

Márovics Anna Vall de Boi-ban járt

A július elején Vall de Boí-ban (Spanyolország) rendezett ISF Skyrunning VB előtt tudatosult bennem, hogy nincs a Pireneusok talajviszonyainak megfelelő, edzésre, versenyre és kisebb gyalogtúrákra is használható cipőm. Nézegettem az interneten több lehetőséget terepfutó cipő beszerzésére, végül a korábban is sokszor bevált Söjtöry Sportbolt mellett döntöttem. 
     
                


A boltban több lehetőség közül pontos szakszerű segítséggel a Saucony Peregrin 11-re esett a választásom, amit a rövid időn belül (2nap) éles teszten értékeltem igazán. A Pireneusok sziklás, görgő köves, meredek, helyenként fűcsomós terepein nagy szükség volt a Peregrin stabilitására. További pozitívum volt az erdei vízátfolyások, patakokon való átkelések során a talp kialakítása, mely nagyszerű tapadást biztosított, illetve a köveken kapaszkodós szituációkban is bizonyított.
           

A boltban is kiemeltem, hogy megfelelő csillapítású, de relatív könnyű cipőt szeretnék, ez kritérium is teljesült, a felső rész kialakítása is kisebb tömeg érzetet eredményez, így gyorsabban lehet megbirkózni a meredekebb emelkedőkkel is. Nagyon örülök, hogy életem első világversenye előtt sikerült egy számomra tökéletes cipő megvásárlása, sokat jelentett, hogy a napi szintű hegymenetek során semmilyen lábproblémám nem jelentkezett, megfelelően tudtam készülni - a nekem teljesen új - magaslati, ill. terep viszonyok között is.